Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς] - Επεισόδιο 7ο - The Gift
#71
Δε με ενοχλουν τα σεξουαλικα του...Με ενοχλει οτι η δευτερη σημαντικοτερη σκεψη του ειναι το σεξ...και οχι δεν ειναι badass...παρουσιαστηκε ως τετοιος αλλα η αποδειξη οτι δεν ειναι, ηρθε στη μονομαχια...την πατησε σαν πρωταρης...
Και για να το διασκεδασω λιγο, badass ειναι ο Blade και ο Terminator... Tongue
Δε νομιζω οτι το got εχει τετοιους...εχει καποιους που μοιαζουν αλλα δεν ειναι...
Τεσπα μπηκα στην κουβεντα οχι για να υπερασπιστω με τη γνωμη μου τον atropos ή εσενα nirne που πραγματικα τα σχολια και των δυο με εχουν βοηθησει να δω πιο πολλα απο οσο καταλαβα μονος μου,αλλα για να πω οτι κακως χαλαμε τις καρδιες μας για σκηνες που δεν εχουν ουσια...και χωρις να διαβαζα εδω οτι αυτα που περιγραφει η σειρα για το Ντορν ειναι μουφες ,θα καταλαβενα χωρις να ειμαι αναγνωστης των βιβλιων,οτι οι σκηνες γυριστηκαν γιατι δεν ειχαν τι αλλο να πουν για την περιοχη αυτη...

Αυτο μονο και συγνωμη αν φανηκα λιγο σαν 70αρης φαλλοκρατης...Αυτα...
Reply
#72
Woah, γι αυτο nirne είπα να το συνεχίζαμε απο pms στην αρχή, γιατί φοβόμουν ότι θα εκτροχιαστεί η κουβέντα.. Ελπίζω να μην έχει χαλαστεί κανεις.

Δεν ξέρω γιατί τόση απέχθεια για το "sexposition" που τόχετε ονομάσει κιόλα. Μιλάμε για μια σειρά που στο 1ο επεισόδιο δείχνει ένα νάνο που του κάνουν στοματικό και 2 αδέρφια που..αγαπιούνται. Δεν ειναι δηλαδή και σοκαριστικά αυτά που βλέπουμε, τα ψιλοπεριμένεις since day one.

Και εγώ και η γυναίκα μου που τη βλέπουμε τη σειρά μαζι, δεν ειχαμε ποτέ πρόβλημα με τις σκηνές σεξ, είτε μεταξύ ανδρών είτε γυναικών είτε ανδρών-γυναικών. Είναι μέρος του κόσμου και αν μη τι άλλο γίνεται καλαίσθητα και αν μπορείς να δεις πίσω απ'το γυμνό, ΠΟΛΛΕΣ φορές όπως και στη σκηνή στα κελιά, έχει πράγματα να σου πει -εμάς έστω- και να δεις. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα αφού διάβασα όλα αυτά εδω μέσα, ζοριζόμουν να το συζητήσω και με τη γυναίκα μου, γιατί περίμενα ότι θα είμαι ο μονος που το βλέπει έτσι.. :-\ . Ευτυχώς χθες της το είπα και ανακουφίστηκα όταν μου είπε ότι συμφωνει και χαίρομαι που και ο elefantas έχει παρόμοια άποψη γιατι δεν αισθάνομαι μονος σαυτο το θέμα πλέον  :Smile .

Anyway, σέβομαι τις απόψεις σας και το κόβω εδώ, δεν έχει ουσία να χαλάμε τις καρδιές μας.
Reply
#73
Δεν νομίζω ότι εκτροχιάστηκε η συζήτηση και ούτε ότι χαλάστηκε κανείς. Το ελπίζω τουλάχιστον, γιατί δεν είπαμε και τίποτα φοβερό. Ο καθένας τις απόψεις του εξέθεσε.

Δεν θα συζητήσω άλλο για το sexposition, έχουμε μιλήσει απίστευτα γι' αυτό και γνωρίζει ο καθένας την άποψη του καθενός εδώ μέσα πια. Να διευκρινίσω μόνο ότι τον όρο sexposition δεν τον εφηύραμε εμείς, είναι παγκόσμιος και χρησιμοποιείται για να περιγράψει το εξής:

"Στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, sexposition είναι η πρακτική του να υπάρχει έκθεση γυμνού ή σεξ πάνω σε άλλο υπόβαθρο. Οι Financial Times ορίζουν το sexposition ως σαφή σεξουαλικά τεκταινόμενα. Ο σκοπός του, σύμφωνα με τον James Poniewozik είναι να διασκεδάσει το κοινό και να δώσει στους χαρακτήρες κάτι να κάνουν, ενώ παρέχεται γυμνό και σεξ, και είναι αυτό που διαχωρίζει το sexposition από την απλή υπέρ του δέοντος διέγερση."
Από την Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Sexposition

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι λίγο παρακάτω το άρθρο της wikipedia μιλάει ακριβώς για το sexposition του Game of Thrones....
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#74
Ναι αυτό ειναι το sexposition, αλλά δε το εφήβρανε στη σειρά. Προυπήρχε από τα βιβλία... Το πόσο θα ήθελε ο καθένας απο αυτό να μεταφερθεί στην οθόνη, ειναι υποκειμενικό.
Reply
#75
Sexposition ονομάζεις το σεξ στα βιβλία; Ο ορισμός του wikipedia ταιριάζει με αυτό που υπάρχει στα βιβλία κατά την άποψή σου; Αν ναι, τότε πάω πάσο. Διαβάσαμε άλλα βιβλία ο καθένας.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#76
Βασικά στο λήμμα της Βικιπ, αναφέρεται το εξής -με αξιόπιστες πηγές-

Quote:Ο νεολογισμός επινοήθηκε το 2011 από έναν μπλόγκερ και κριτικό τον Myles McNutt[3] για να περιγράψει τις διάφορες σκηνές σtη σειρά φαντασίας του ΗΒΟ Game of Thrones[1] κατά τις οποίες οι χαρακτήρες μιλούν ενώ κάνουν σεξ με πόρνες ή τις παρακολουθούν να κάνουν σεξ. Ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν είπε ότι αυτή η τεχνική δεν εφαρμόστηκε στα βιβλία του «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», παρά την ποσότητα του σεξ που υπάρχει εκεί, αλλά αναγνώρισε ότι οι τεχνικές της πλοκής που χρησιμοποιεί εκείνος δεν ήταν κατάλληλος για μια τηλεοπτική σειρά.[ 2] Ο όρος "sexposition" από τότε έχει αναδρομικά χαρακτηρίσει παρόμοιες τεχνικές σε προγενέστερα έργα, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων σειρών του ΗΒΟ, όπως στο Deadwood και στους Sopranos (που ήταν στημένες συχνά σε ένα στριπτιτζάδικο), πολλών παλιότερων αστυνομικών ταινιών (το ίδιο) και ακόμη και στο comic strip Jane του 1930. Σύμφωνα με τον Poniewozik, η καινοτομία της τεχνικής δεν έγκειται στην γύμνια, αλλά στον τρόπο με τον οποίο συνοδεύει την  πλοκή, ο οποίος σε παλιότερες τηλεοπτικές σειρές με λιγότερο περίπλοκες υποθέσεις δεν ήταν τόσο απαραίτητος. [1]

Δηλαδή ο νεολογισμός δημιουργήθηκε για να περιγράψει την αφηγηματική τεχνική στην σειρά, και στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε και για άλλες σειρές του ΗΒΟ,πχ Σοπράνος. Ο Μάρτιν τονίζει ότι δεν χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική στα βιβλία, αλλά κατανοεί ότι οι ανάγκες αφήγησης στην σειρά είναι διαφορετικές. Το θέμα δεν είναι οι γυμνές σκηνές αλλά ο ρόλος τους στην πλοκή.


Μια καλή ανάλυση έκανε ο Ορσον Σκοτ Καρντ

Quote:Αυτό που πρωτοπροσέχεις είναι η ποσότητα της άσκοπης γύμνιας. Τώρα, τυχαίνει στον μεσαιωνικό κόσμο των μυθιστορημάτων του Μάρτιν να υπάρχει μια ανέμελη στάση απέναντι στο σεξ. Αλλά ο Μάρτιν ποτέ, ούτε μια φορά, δεν χρησιμοποιεί το σεξ πορνογραφικά. Δεν περιγράφεται με λεπτομέρεια, και πάντα χρησιμοποιείται ως μέρος της αποκάλυψης ενός χαρακτήρα, της οικοδόμησης μιας σχέσης, ή της  περιπλοκότητας μιας πλοκής. Δεν μένεις σ’ αυτό, ξέρεις ότι συνέβη και προχωράς παραπέρα στην ιστορία.

Αλλά οι σεναριογράφοι , ίσως επιχειρώντας να αντισταθμίσουν την απόλυτη ανικανότητά τους να βρουν ένα κινηματογραφικό υποκατάστατο για τη διαπεραστική ματιά της γραφής του Μάρτιν, εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία και δικαιολογία για γυμνό και σεξ και το μεγέθυναν σε σοφτ πορνό.

Σε στιγμές όπου αναφέρεται στα πεταχτά ή περαστικά στα βιβλία, στη σειρά διογκώνεται σε σκηνές που «παγώνουν»  την ιστορία. Όπου ο Μάρτιν μας παρέχει μια βιαστική ματιά, αυτοί οι σεναριογράφοι  πάνε  για ένα αργό, λικνιστικό κοντινό πλάνο. Το αποτέλεσμα είναι οι ηθοποιοί αλλά και ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν να ταπεινώνονται και να  μειώνονται.

Συνδυάστε αυτό με την προλεχθείσα ανικανότητα των σεναριογράφων να δημιουργήσουν χαρακτήρες και σχέσεις σ’ ένα σενάριο και αυτό που έχετε είναι μια βαθιά κατεστραμμένη μεταφορά βιβλίων.

Και πάλι… παρακολούθησα αυτό το σήριαλ αμέσως αφού είχα ξαναδιαβάσει (ή μάλλον ακούσει) το βιβλίο, και πρέπει να πω ότι λάτρεψα την οπτικοποίηση του σκηνικού και των κτιρίων που έχουν κάνει. Το κάστ είναι εξαιρετικό (εκτός από τον βασιλιά των Ντοθράκι Ντρόγκο, που μοιάζει σαν έναν αρσιβαρίστα που παίρνει στεροϊδή αντί για έναν γεροδεμένο καβαλάρη) και είμαι ευτυχής που αντικατέστησα τις δικές μου εικόνες με τις δικές τους στο μυαλό μου.

Επίσης, οι τίτλοι της σειράς έχουν  έναν animated  χάρτη των Επτά Βασιλείων που είναι συναρπαστικός για έναν φίλο των χαρτών, όπως είμαι εγώ.

Κι έτσι θα συνεχίσω να παρακολουθώ  την υπόλοιπη σειρά «τρέχοντας» τις ηλίθιες, παντελώς μη σέξι γυμνές σκηνές, όπως έκανα και με την κριτική της Kara DioGuardi's στο  American Idol.

Αλλά δεν θα ήταν ωραίο αν το ΗΒΟ είχε παρουσιάσει μια ενήλικη έκδοση αυτού του αριστουργήματος της λογοτεχνίας του φανταστικού, αντί να μας δίνει την βερσιόν ενός μοναχικού δεκατετράχρονου;

Αναφέρεται στην άσκοπη ύπαρξη σκηνών σεξ, που σε αντίθεση με τα βιβλία, παραπέμπει σε πορνογράφημα.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply
#77
Κατ' εμένα ο λόγος της σκηνής του γυμνού στο Ντορν είναι ο ίδιος με τον λόγο που η Ύγκριτ δεν είχε σπασμένο δόντι και ο Ντάριο δεν είχε μπλε μαλλιά/μούσια και χρυσό δόντι... επειδή είναι τηλεόραση. The end! Είναι οπτικό ερέθισμα και πρέπει να είναι ευχάριστο στο μάτι, ένα ωραίο γυναικείο κορμί αυτό είναι. Δεν δίνει βάθος στη πλοκή ούτε εξυπηρετεί σκοπό, αλλά προσωπικά δε θα με πείραζε αν συνοδευόταν και από ουσία περιεχομένου της εξέλιξης της ιστορίας στο Ντορν. Το ανούσιο της πλοκής του Ντορν με εκνευρίζει και οι βλακώδεις σκηνές απλά το κάνουν χειρότερο. Προφανώς το να δείξουν έναν Tζέιμι που περιδιαβαίνει στις Παραποταμίες Περιοχές, παύει αψιμαχίες (Μπράκεν-Μπλάκγουελ) και παύει την πολιορκία του Ρίβερραν ήταν υψηλού κόστους, οπότε για να υπάρξει ο Τζέιμι στον 6ο κύκλο, κάπου έπρεπε να πάει, κάτι έπρεπε να κάνει, οπότε πήγε κι έκανε μια βλακεία!! Οι μόνοι που διασώζουν το Ντορν είναι ο Ντόραν και ο Αρήο για μένα και κρίμα που τους έχουμε δει πολύ λίγο.

Σχετικά με τη Σάνσα, προσωπικά η ιστορία της μ αρέσει, βοηθάνε και οι ηθοποιοί που παίζουν τόσο καλά.

Όσο για τη σκηνή του θανάτου του Αίμον, αν και πολύ συγκινητική, νομίζω ήταν σύντομη. Ήθελα να διαρκέσει λίγο περισσότερο και ίσως να συμπεριλάβουν και το υπόλοιπο του παραληρήματος του Αίμον πριν πεθάνει. Βέβαια στη σειρά ο Αίμον δε γνωρίζει για τη Ντάνυ και τους δράκους, αλλά εμένα μου έλειψε.
I will hear you say it! She was Elia of Dorne.
Reply
#78
Σεξ υπάρχει στα βιβλία και υπάρχει και στη σειρά. Αν δεν υπήρχε στα βιβλία ναι, θα ήταν sexposition στη σειρά αυτό που βλέπουμε, αλλα απ'τη στιγμή που υπάρχει στα βιβλία, τότε δεν καταλαβαίνω που ειναι το κακό με αυτή την απόδοση του στη σειρά. Προσωπική μου άποψη.

@Σιέρα ο Ορσον Σκοτ Καρντ που έγραψε το teen Sci-Fi γλυκανάλατο Ender's Game και το έκανε και ταινία, δεν περίμενα να έχει θετική άποψη για το σεξ (Ορσον αν με διαβάζεις σόρυ) Tongue . Ας κάνει fast forward λοιπον τις εξαιρετικές -όχι για το γυμνό τους- σκηνές της γυμνής Μελίσάνδρας σε προηγούμενους κύκλους, ή της Ντάνυ, ή πολλές ακόμη, μονο και μόνο επειδή είχαν γυμνό.. Πουριτανισμός.

ΥΓ: Πωπω πραγματικά είμαστε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ όσοι πιστεύουμε ότι η σκηνή στα κελιά του Ντορν είχε βάθος και δεν ήταν απλά για το γυμνό.  :-\
Reply
#79
(28-05-2015, 10:47 AM)phoenix link Wrote:Κατ' εμένα ο λόγος της σκηνής του γυμνού στο Ντορν είναι ο ίδιος με τον λόγο που η Ύγκριτ δεν είχε σπασμένο δόντι και ο Ντάριο δεν είχε μπλε μαλλιά/μούσια και χρυσό δόντι... επειδή είναι τηλεόραση. The end! Είναι οπτικό ερέθισμα και πρέπει να είναι ευχάριστο στο μάτι, ένα ωραίο γυναικείο κορμί αυτό είναι. Δεν δίνει βάθος στη πλοκή ούτε εξυπηρετεί σκοπό, αλλά προσωπικά δε θα με πείραζε αν συνοδευόταν και από ουσία περιεχομένου της εξέλιξης της ιστορίας στο Ντορν. Το ανούσιο της πλοκής του Ντορν με εκνευρίζει και οι βλακώδεις σκηνές απλά το κάνουν χειρότερο. Προφανώς το να δείξουν έναν Tζέιμι που περιδιαβαίνει στις Παραποταμίες Περιοχές, παύει αψιμαχίες (Μπράκεν-Μπλάκγουελ) και παύει την πολιορκία του Ρίβερραν ήταν υψηλού κόστους, οπότε για να υπάρξει ο Τζέιμι στον 6ο κύκλο, κάπου έπρεπε να πάει, κάτι έπρεπε να κάνει, οπότε πήγε κι έκανε μια βλακεία!! Οι μόνοι που διασώζουν το Ντορν είναι ο Ντόραν και ο Αρήο για μένα και κρίμα που τους έχουμε δει πολύ λίγο.

Σχετικά με τη Σάνσα, προσωπικά η ιστορία της μ αρέσει, βοηθάνε και οι ηθοποιοί που παίζουν τόσο καλά.

Όσο για τη σκηνή του θανάτου του Αίμον, αν και πολύ συγκινητική, νομίζω ήταν σύντομη. Ήθελα να διαρκέσει λίγο περισσότερο και ίσως να συμπεριλάβουν και το υπόλοιπο του παραληρήματος του Αίμον πριν πεθάνει. Βέβαια στη σειρά ο Αίμον δε γνωρίζει για τη Ντάνυ και τους δράκους, αλλά εμένα μου έλειψε.

Στη σειρα δεν γωνριζει για την Ντανυ ο Αιμον? Γιατι θυμαμαι σε καποιο απο τα προηγουμενα επεισοδια τον Σαμ να διαβαζει στον Αιμον για τα κατορθωματα της Ντανυ και να λεει οτι πρεπει να ειναι αξιοθαυμαστη γυναικα? Λαθος κανω? Μαλιστα εδειχνε χαρουμενος γι αυτο σαν παιδι  :o


Για τον Τζειμι συμφωνω. Μιας και ειναι δημοφιλης ηθοποιος και hunk για τις τηλεθεατριες επρεπε καπως να τον αξιοποιησουν. Βλεποντας οτι εδενε καλα με τον Μπρον και εβγαζαν τσαχπινικες σκηνες αποφασισαν να εκμεταλευτουν την πλοκη στο Ντορν που θα περιμενε κανεις να δει πως αντεδρασαν για τον χαμο του Ομπερυν. Αλλα ανουσια η πλοκη οντως. Για να βρουν κατι να χωσουν στα επεισοδια εφευρισκουν και σκηνες σαν κι αυτη στη φυλακη που θα προσφερει μπανιστηρι αλλα και λιγη αγωνια για εναν αγαπημενο χαρακτηρα.

Οι παραγωγοι της σειρας προχωρουν βλεποντας και κανοντας. Αν δουν οτι ενας χαρακτηρας η ηθοποιος εχει περαση στο κοινο προσπαθουν να τον αξιοποιησουν και στους επομενους κυκλους εστω και με πλοκη εξω απο τα βιβλια. Οπως εκαναν και με τον Ζακεν. Ο Μπρον ηταν κι αυτος ευχαριστος χαρακτηρας που εβγαζε γελιο δεν θα ηθελαν να τον χασουν, χρειαζονται απο ολα τα ειδη σε μια σειρα, γοηδες, ερωτιαρηδες, χιουμοριστες, τρομακτικους, σαδιστες για να βγει ενα καλο τηλεοπτικο αποτελεσμα.

Ειναι γεγονος βεβαια οτι εχουμε χασμουρηθει με αρκετες σκηνες σε αυτο τον κυκλο.
Reply
#80
Nica, σωστά θυμάσαι, στη σειρά ο Αίμον γνωρίζει για την Νταινέρυς. Αλλά δεν δίνεται έμφαση στη γνώση του αυτή. Κάποιος (?) έστειλε γράμμα στο Τείχος και το έμαθε. Στα βιβλία όμως δεν το γνωρίζει, μέχρι που ταξιδεύει με τον Σαμ και το μαθαίνει στο δρόμο, αν δεν κάνω λάθος. Αν αναλογιστεί κανείς το "ταχυδρομικό" σύστημα του Γουέστερος, πραγματικά δεν ήταν πιθανό να στείλει κάποιος/από κάπου ένα κοράκι στο Τείχος που να ενημερώνει για μια εξόριστη πριγκίπισσα. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει; Ο Μεγάλος Μέιστερ Παϊσέλ; Γιατί να θέλει να ενημερώσει το Τείχος για κάτι τέτοιο στέλνοντας κοράκι; Από την Όλνταουν, από το Έσσος κάποιος; Από πού; Γιατί να κάνουν τον κόπο; Δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Τα κοράκια ήταν για ώρα ανάγκης, για να μεταφέρουν πολύ σημαντικά μηνύματα στον άμεσα ενδιαφερόμενο, κι όχι για να μεταφέρουν φήμες/κουτσομπολιά/γενικές ειδήσεις. Και ιδιαίτερα στο Τείχος που ήταν αποκομμένο από όλους, υποτίθεται ότι δεν μπλεκόταν με τα πολιτικά/στρατιωτικά πράγματα του Γουέστερος και του Έσσος και δεν το αφορούσε άμεσα η ιστορία. Τέτοιες ειδήσεις στο αφηγηματικό σύμπαν του Μάρτιν μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα συνήθως.

Πέρα από αυτό όμως, όταν ο Αίμον μαθαίνει για την Ντάνυ στο δρόμο, μαθαίνει για τους δράκους της και άλλα πράγματα και σχηματίζει την άποψη ότι αυτή είναι ο Πρίγκιπας της Προφητείας, οπότε ο γέροντας λέει πολλά γι' αυτό, πράγμα που δεν μας έδειξε στη σειρά.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)