Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς] - Επεισόδιο 7ο - The Gift
#81
( το έγραψα σε word, για να μην το ξαν χάσω  και θα είναι περίπου κοντά στα «χαμένα» - το πρόβλημα είναι ότι δε θα είμαι αυθόρμητος και θα προσπαθήσω να αντιγράψω τον εαυτό μου )

  Μετά από πολλές κακές κριτικές (από μέρους μου ) ασυνείδητα αποφάσισα να δω την tv σειρά σα να μην διάβασα τα βιβλία  και άφησα τα σχόλια και συγκρίσεις  στο τέλος του επεισοδίου  (βέβαια όταν ξαναβλέπω ταινίες ή ξαναδιαβάζω βιβλία  για μένα είναι σχεδόν σαν «πρώτη φορά» -  στις ταινίες-βιβλία, δυστυχώς, κάνω σύγκριση ) .
  Μου άρεσε αυτό το επεισόδιο,  ωραία εισαγωγή  με Μαύρο Κάστρο  και ωραίος επίλογος  με Σέρσεϊ  στο κελί.  Κάποια με χάλασαν λίγο ή πήγαν να με χαλάσουν :
  σκηνή Ντάνυ στο κρεβάτι (άντε πάλι , το έχουμε κατανοήσει, πάμε παρακάτω  όχι ότι είχε κάτι ιδιαίτερο  [ παιδιά γιατί έχει πολύ ανοιχτά μαλλιά και σκούρα φρύδια ;  έτσι το έχει θέσει ο Μάρτιν ή ο σκηνοθέτης  ή τους έχει  ξεφύγει  - μετά από τόσες σεζόν τώρα το παρατήρησα  κι έλεγα κάτι  δεν … ] ) , 
  σκηνή Σαμ-Γκίλι  ( όχι,  δεν χρειάζεται να το δείξετε …  αλλά ευτυχώς δεν το συνέχισαν )
  σκηνή Ντορν-φυλακές  (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ, ναι το ομολογώ ***,  τώρα τι βλέπουμε κοιτάω αριστερά-δεξιά σίγουρα GOT;*  χωρίς να συγκρίνεται ως προς τα προηγούμενα γυμνά που μέχρι τώρα έχει δείξει  ** )

* αφού όταν δείξει λίγο «ακατάλληλο» στην tv, λέμε « όπα, Γκέιμ οφ θρόνς »

** εδώ έχω ένσταση  με το προηγούμενο του Atropos :  Μπορεί στα βιβλία να γράφει για (ολίγον) γυμνό ή για έρωτα, σεξ , αλλά δεν μένει εκεί  ως περιγραφή  και  πάρα πάρα πολλές παρόμοιες σκηνές  απλώς δεν υπάρχουν,  κάποιες από αυτές μπορεί να υπονοούνται

*** (η παρεμβολή είναι μετά από αναγκαστικό διάλειμμα , με τις σκέψεις μου να «δουλεύουν» )
  … παρότι  η παρουσίαση της … (δε θυμάμαι τα’ όνομα) ως κόρης του Όμπεριν με το αυτό σκηνικό ήταν πολύ εξεζητημένη  [ κι εδώ έρχεται ο «εσωτερικός» αντίλογος ],  μήπως όμως (χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες) ήταν κι ο  ιδανικός τρόπος  ως πραγματική κόρη του Όμπεριν;!!

Γέλασα πολύ (ξανά)  με το τραγούδι και φωνή του Μπρον ( καλή φωνή)  γιατί μου θύμιζε κάουντρι  και λίγο από Λούκι Λουκ  ( « … φτωχός και μόνος καομπόυ … )

Τζέιμι:  πιστεύω ότι έχει μετατραπεί σε έναν απ’ τους πιο αδιάφορους χαρακτήρες    κι εδώ μπαίνει το ερώτημα :  κρατάς τον  «Σταρ»  σου έστω και σε ουδέτερο κι αδιάφορο ρόλο  ή  αφήνεις  τους τηλεθεατές στο περίμενε ;

Στάνις:  η πιο εμβληματική (κατ’ εμέ) φιγούρα στο westeros ( και κόσμο του GoT )  μετά τον Τάιγουιν (μιλάω πάντα για tv  κι εξαίρεση το Νεντ – ίσως αυτός να ήταν άλλου είδους μορφή ) 

Σάνσα:  από μικρή μεγαλωμένη  στα «σαλόνια»  κι όνειρα για  «πρίγκιπα του παραμυθιού», πέρασε φοβερές εμπειρίες  αλλά σωματικά ακέραιη,  παρόλα αυτά  μετά τον  ( και τους ) βιασμό της απ’ τον 3ο σύζυγό της , δεν είδα ( ως ερμηνεία ηθοποιού ) αυτό που θα έπρεπε να δείχνει    κι εδώ μπαίνει πάλι μια ερώτηση:  μήπως η ιστορία είναι τόσο ψεύτικη  που κι οι ίδιοι ηθοποιοί δεν την πιστεύουν  άρα κι ερμηνεύουν σωστά ;

Μέιστερ Αίμον:  (κάποτε είχα κατεβάσει μια εικόνα, σα ζωγραφιά, του Αίμον και Σαμ στο καράβι εν ώρα βροχής  και την είχα screensaver για πολύ καιρό )  φοβερές ομολογουμένως  (φωτογραφικές) εικόνες (άριστα στον σκηνοθέτη κι επιτελείο του)  αλλά …  πολύ λίγο …  Δεν συγκινήθηκα γιατί (θα πω μια απ’ τις νεώτερες  νεοελληνικές λέξεις)  σποϊλαριστεί  και δεν το συγκρίνω αυτό το «λίγο»  με το  «ταξίδι»  που χάσαμε. Ο ηθοποιός  μου ήταν πολύ συμπαθής  (ακόμη ένας λιγότερος  [στον κόσμο του Μάρτιν : «only the strong can survive”  -  ελπίζω όχι ο Στρογκ-τέρας ]  -  δεν κατάλαβα ποτέ: ο Μπάρισταν, γιατί;; )

ΥΓ: για μια ακόμη φορά συγνώμη  για τη μακρυγορία μου


A hound will die for you
  but never lie to you
Reply
#82
@Sandor CLEGANE

Δεν έχω ιδέα γιατί άφησαν την τηλεοπτική Ντάνυ να έχει τόσο σκούρα φρύδια σε σχέση με τα μαλλιά της (προσωπικά με ξενερώνει απίστευτα, μιαςς και μοιάζει ψεύτικη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), αλλά ο Μάρτιν δεν την περιγράφει έτσι. Ασημένια μαλλιά έχει στα βιβλία και πουθενά δεν λέει για μαύρα φρύδια. Θεωρώ ότι και τα φρύδια της θα έχουν παρόμοιο χρώμα, άντε να είναι και λίγο πιο σκούρο. Αλλά σίγουρα όχι έτσι.

Γι' αυτήν την εικόνα του Μέιστερ Αίμον λες; Υπέροχη.

[Image: 300px-Aemon_Targaryen_by_zippo514%C2%A9.jpg]
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#83
(28-05-2015, 12:25 PM)nirne link Wrote:Nica, σωστά θυμάσαι, στη σειρά ο Αίμον γνωρίζει για την Νταινέρυς. Αλλά δεν δίνεται έμφαση στη γνώση του αυτή. Κάποιος (?) έστειλε γράμμα στο Τείχος και το έμαθε. Στα βιβλία όμως δεν το γνωρίζει, μέχρι που ταξιδεύει με τον Σαμ και το μαθαίνει στο δρόμο, αν δεν κάνω λάθος. Αν αναλογιστεί κανείς το "ταχυδρομικό" σύστημα του Γουέστερος, πραγματικά δεν ήταν πιθανό να στείλει κάποιος/από κάπου ένα κοράκι στο Τείχος που να ενημερώνει για μια εξόριστη πριγκίπισσα. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει; Ο Μεγάλος Μέιστερ Παϊσέλ; Γιατί να θέλει να ενημερώσει το Τείχος για κάτι τέτοιο στέλνοντας κοράκι; Από την Όλνταουν, από το Έσσος κάποιος; Από πού; Γιατί να κάνουν τον κόπο; Δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Τα κοράκια ήταν για ώρα ανάγκης, για να μεταφέρουν πολύ σημαντικά μηνύματα στον άμεσα ενδιαφερόμενο, κι όχι για να μεταφέρουν φήμες/κουτσομπολιά/γενικές ειδήσεις. Και ιδιαίτερα στο Τείχος που ήταν αποκομμένο από όλους, υποτίθεται ότι δεν μπλεκόταν με τα πολιτικά/στρατιωτικά πράγματα του Γουέστερος και του Έσσος και δεν το αφορούσε άμεσα η ιστορία. Τέτοιες ειδήσεις στο αφηγηματικό σύμπαν του Μάρτιν μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα συνήθως.

Πέρα από αυτό όμως, όταν ο Αίμον μαθαίνει για την Ντάνυ στο δρόμο, μαθαίνει για τους δράκους της και άλλα πράγματα και σχηματίζει την άποψη ότι αυτή είναι ο Πρίγκιπας της Προφητείας, οπότε ο γέροντας λέει πολλά γι' αυτό, πράγμα που δεν μας έδειξε στη σειρά.

Κριμα που δεν εδειξε κατι τετοιο πολυ θα μου αρεσε να τον δω να αντιδρα περισσοτερο σε τετοια ειδηση και να συγκινειται απο την ανακαλυψη. Παντως οταν το ειδα υπεθεσα οτι ενημερωθηκε απο καποιον δικο τους ανθρωπο, καποιος συγγενη ισως που εμαθε για το γεγονος και σαν Ταρκαρυεν θελησε να τον ενημερωσει. Θα μπορουσε να ηταν ο Ιλλυριο η ακομα ακομα και ο Βαρυς που διοχετευσε την πληροφορια κατ εκει. Σαν τηλεθεατρια δεν με ξενιζει τοσο αυτο πρεπει να πω.
Reply
#84
Δεν υπάρχουν άλλοι Ταργκάρυεν πέρα από την Ντάνυ στον κόσμο και σίγουρα κάποιοι πολύ μακρινοί συγγενείς όπως οι Μπαράθηον δεν θα έστελναν κοράκι στον Αίμον, είναι εχθροί των Ταργκάρυεν. Οι Ιλλύριο και Βάρυς δεν έχουν σχέση με τον Αίμον. Τέλος, ο Αίμον είναι μόνος και ξεχασμένος από όλους στο Μαύρο Κάστρο εφόσον δεν έχει κανέναν συγγενή στον κόσμο.
Ναι, σε έναν τηλεθεατή λείπουν βασικές πληροφορίες για το θέμα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τον ξενίσει το γεγονός.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#85
O Aemon είναι θείος του Stannis στον ίδιο βαθμο συγγένιας με την daenerys
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."
Reply
#86
Έχουμε:

Αίγκον V+Μπέθα Μπλάκγουντ -> Ραίλλε Ταργκάρυεν + Όρμουντ Μπαράθηον -> Στέφον Μπαράθηον +Κασσάνα Έστερμοντ -> Στάννις Μπαράθηον

Αίγκον V +Μπέθα Μπλάκγουντ -> Τζαιχαίρυς ΙΙ +Σαίρα Ταργκάρυεν -> Αίρυς ΙΙ +Ραίλα Ταργκάρυεν -> Νταινέρυς

Αίμον (αδερφός του Αίγκον V)
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#87
Η Ραίλλε Ταργκάρυεν είναι κόρη του Aegon
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."
Reply
#88
Έχεις δίκιο, μπέρδεψα την Ραίλλε που ήταν κόρη του Αίγκον με την Ραι που ήταν αδερφή του. Σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση. Διόρθωσα και τις γενεαλογικές γραμμές στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Τόσο η Νταινέρυς όσο και ο Στάννις ήταν εγγόνια του αδερφού του Αίμον.

Η Νταινέρυς και ο Στάννις είναι δεύτερα ξαδέρφια.

Ωστόσο, έχει σημασία αυτό σ' ό, τι αφορά αυτό που είπα πριν; Οι Μπαράθηον είναι εχθροί των Ταργκάρυεν, δεν θα έστελναν μηνύματα με κοράκια για να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον για τα νέα που κυκλοφορούν στον κόσμο.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#89
(28-05-2015, 10:13 PM)nirne link Wrote:Έχεις δίκιο, μπέρδεψα την Ραίλλε που ήταν κόρη του Αίγκον με την Ραι που ήταν αδερφή του. Σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση. Διόρθωσα και τις γενεαλογικές γραμμές στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Τόσο η Νταινέρυς όσο και ο Στάννις ήταν εγγόνια του αδερφού του Αίμον.

Ωστόσο, έχει σημασία αυτό σ' ό, τι αφορά αυτό που είπα πριν; Οι Μπαράθηον είναι εχθροί των Ταργκάρυεν, δεν θα έστελναν μηνύματα με κοράκια για να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον για τα νέα που κυκλοφορούν στον κόσμο.
Όχι με όλους μόνο με τον mad king και τα παιδία του
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."
Reply
#90
Δεν είναι λίγο περίεργο που το παιδί της gilly είναι ακόμα βρέφος;
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 6 Guest(s)